Main Module

Welcome to my cooking blog, a place where recipes are shared. Do not hesitate to leave comments and ideas as to how to improve my cooking. Enjoy blogwalking and please keep coming back for more updates

Adds

Calendar

Tuesday, September 30, 2014

Save a Child Every Minute

Assalamualaikum...
Lain pula tajuk post mieza kali ni ye? Udah la lama tak online..tetiba keluar pulak post macam ni...
Buat yang selalu follow post blog WAWMC mieza memang busy sikit dengan study sekarang ni..masak pun ala kadar saja..kalau masak beriya pun lupa nak snap gambar...

Jadi kali ni bukan nak cerita pasal masakan dan resepi tapi nak cerita tentang kempen "Save a Child Every Minute" bersama  RB (dulu dikenali sebagai Reckitt Benckiser). Dua hari lepas mieza dihubungi oleh event manager kempen dan memohon untuk publish post ini di laman blog mieza..mendengar kempen yang sangat menarik dan merujuk kepada golongon comel yang kita kekadang lupa akan kewujudannya dek kesibukan harian membuat mieza tidak berfikir dua kali untuk menerima pelawaan tersebut. Apatah lagi kehidupan mieza sendiri yang disinari tiga anak membuatkan mieza terpanggil untuk korbankan sedikit masa yang sangat berharga ini untuk menulis post ini.


Kempen Save a Child Every Minute digerakkan oleh RB  sebuah syarikat peneraju dunia bagi produk kesihatan dan kebersihan pengguna. Kempen ini dilancarkan di seluruh negara dengan tujuan mencegah kematian akibat cirit-birit di kalangan kanak-kanak di bawah usia 5 tahun. Bersandarkan visi global dalam usaha meningkatkan taraf kesihatan dan kebersihan untuk lebih 200 juta individu menjelang 2020, RB telah bekerjasama dengan Save the Children untuk menangani kekurangan amalan kebersihan dan fasiliti kebersihan. Sebagai sebahagian daripada kempen ini, RM1 daripada setiap jualan berjumlah RM20 bagi produk Dettol dan Harpic di antara Ogos dan September 2014 akan disalurkan kepada Save the Children untuk program mencegah kematian akibat cirit-birit ini. Melalui inisiatif serupa sepanjang tahun ini meliputi negara di Asia Tenggara seperti India, Malaysia, Singapura, Indonesia, Thailand, Bangladesh dan Sri Lanka, RB menyasarkan untuk meraih kutipan keseluruhan bernilai GBP 280,800.


Mungkin ramai yang tidak maklum bahawa 800,000 kanak-kanak di bawah umur 5 tahun mati setiap tahun akibat cirit-birit. Mungkin ramai juga yang sedar akan bahaya wabak cirit-birit ini tetapi berapa ramaikah yang telah mengambil langkah untuk membenterasnya dengan menjaga ciri-ciri kesihatan yang kesihatan yang baik? Berapa ramaikah yang mencuci bilik air di rumah kita sekurang-kurangnya sekali dalam sehari? Dan berapa ramaikah di antara kita yang mengamalkan gaya hidup sihat dengan mencuci tangan setiap kali ke tandas? Mungkin langkah-langkah ini nampak remeh tetapi ia adalah langkah awal pencegahan cirit-birit.



Kerana prihatin akan masalah kesihatan yang melanda kanak-kanak di seluruh dunia ini, RB dengan bakat-bakat baharu yang merangkum sempurna dari segi intelektual dan komitmen sehingga kepada standard kualiti tertinggi, bersedia untuk mencorak semula dunia kesihatan dan kebersihan pengguna. Dengan kerjasama bersama Save the Children yang juga berkhidmat di lebih 120 buah negara, dengan tujuan "Save a Child Every Minute" dijalankan menerusi pendekatan holistik dalam merawat dan mencegah insiden cirit-birit dan juga bekerjasama dengan pihak berkepentingan dalam menangani masalah ini. Bermula sejak Ogos tahun ini RB menyasarkan untuk meraih RM50,000 dengan menderma sebanyak 5% daripada hasil jualan produk Dettol dan Harpic sepanjang Ogos hingga September 2014.

K

 Marilah kita sama-sama menyumbang kepada kempen ini dan sekali gus "menderma sambil memakai". Mungkin tanpa kita sedari peratusan yang kecil dari pembelian produk Dettol dan Harpic telah berjaya menyelamatkan nyawa seorang kanak-kanak yang diserang wabak merbahaya ini. Mieza sendiri adalah pengguna kedua-dua produk ini. Suami dan anak-anak mieza memang gemarkan rasa segar cecair mandian Dettol sejak bertahun lamanya. 3 bilik air di rumah kami sentiasa dilengkapi mandian ini. Dettol handwash pula sentiasa menemani tepi sinki di bilik air mahupun sinki dapur. Bukankah kebersihan itu berpunca dari kebersihan tangan? Jadi kami selalu mengamalkan mencuci tangan setiap kali keluar dari bilik air dan juga sebelum dan selepas makan.
Ini pula Harpic pencuci tandas. Tentu kita ingat iklan Harpic bersama Afdlin Shauki kan? Mieza suka menggunakan produk ini untuk mencuci tandas bukan sahaja disebabkan oleh bentuknya yang sangat praktikal tetapi juga kesegarannya yang sukar ditandingi pencuci tandas yang lain.

Jadi apa tunggu lagi..ayuh lah membeli produk Dettol dan Harpic keluaran RB di pasaraya berhampiran sekarang juga. Marilah kita menggunakan produk ini sambil menderma. Semoga amalan abik kita akan diterima Allah SWT.

SAVE A CHILD EVERY MINUTE

7 comments:

DCV said...

sterling silver rings
silver jewelry
sterling silver jewelry
silver rings
sterling silver rings
silver jewelry
sterling silver jewelry
silver rings
casquette ralph lauren
polo ralph lauren pas cher
chemise ralph lauren
pull ralph lauren
polo ralph lauren femme
doudoune ralph lauren
veste ralph lauren
chaussure ralph lauren
ralph lauren femme
ralph lauren home
ralph lauren soldes
ralph lauren paris
polo ralph lauren homme
short ralph lauren
doudoune ralph lauren homme
veste ralph lauren homme
t shirt ralph lauren
short de bain ralph lauren
survetement ralph lauren
chemise ralph lauren femme
bonnet ralph lauren
sweat ralph lauren
tee shirt ralph lauren

风骚达哥 said...

20150915 junda
Michael Kors Outlet Sale Clearance
michael kors bags
toms outlet
michael kors outlet
ugg boots clearance
louis vuitton outlet
cheap uggs
michael kors handbags
coach factory outlet
Coach Factory Outlet Private Sale
timberland boots for women
Michael Kors Outlet Real Handbags Online
Michael Kors Outlet Handbags Factory Price
Cheap Jordans For Sale Wholesale
Louis Vuitton Bags Outlet Store
Louis Vuitton Outlet USA
Louis Vuitton Handbags Discount Off
Gucci Belt Mens and Womens For Sale
michael kors handbag
hollister clothing store
Coach Factory Handbags Outlet Store
air max 90
ugg boots
Michael Kors Handbags Outlet Deals
Louis Vuitton Clearance Sale
burberry outlet
Michael Kors Outlet Online No Tax
Coach Factory Outlet Stores 70% off
ugg australia
michael kors outlet
Coach Factory Outlet Private Sale
michael kors
Louis Vuitton Handbags Factory Store
ugg boots
tory burch outlet

oakleyses said...

louis vuitton outlet stores, nike free, louboutin shoes, cheap uggs, longchamp handbags, oakley sunglasses cheap, ugg boots clearance, louis vuitton, nike shoes, ugg outlet, cheap oakley sunglasses, tiffany and co, tory burch outlet, jordan shoes, christian louboutin, prada outlet, oakley sunglasses, michael kors outlet, polo ralph lauren, air max, louis vuitton handbags, prada handbags, michael kors outlet, uggs outlet, oakley sunglasses, polo ralph lauren outlet, uggs, longchamp outlet, michael kors outlet, kate spade outlet, replica watches, rolex watches, louis vuitton outlet, air max, longchamp handbags, michael kors outlet, oakley sunglasses, michael kors outlet online sale, ray ban sunglasses, burberry outlet, louboutin, chanel handbags, ray ban sunglasses, louboutin outlet, michael kors outlet, louis vuitton outlet, burberry outlet, ray ban sunglasses

oakleyses said...

ray ban sunglasses, michael kors, nike air force, longchamp, oakley pas cher, coach outlet, north face, air jordan, coach purses, hollister, replica handbags, michael kors uk, hogan outlet, nike tn, north face, converse pas cher, polo ralph lauren, air max, air max pas cher, michael kors pas cher, sac guess, kate spade handbags, new balance pas cher, nike roshe, air max, true religion jeans, hollister, coach outlet store online, true religion outlet, ralph lauren, vanessa bruno, true religion jeans, nike free, abercrombie and fitch, polo lacoste, michael kors outlet, vans pas cher, ray ban pas cher, louboutin, nike blazer, timberland, nike air max, nike free pas cher, sac longchamp pas cher, nike roshe run pas cher, sac burberry, mulberry, sac hermes, lululemon outlet online

oakleyses said...

mont blanc, asics running shoes, ipad cases, ferragamo shoes, instyler, giuseppe zanotti, north face outlet, iphone 5s cases, baseball bats, lululemon outlet, iphone cases, birkin bag, vans shoes, herve leger, new balance shoes, nike huaraches, insanity workout, p90x, oakley, soccer jerseys, valentino shoes, nfl jerseys, wedding dresses, iphone 6s cases, soccer shoes, timberland boots, north face jackets, mac cosmetics, jimmy choo outlet, nike trainers, mcm handbags, reebok outlet, iphone 6 plus cases, iphone 6 cases, babyliss pro, air max, louboutin, beats by dre, ralph lauren, hollister, chi flat iron, hollister clothing store, nike roshe run, ghd, iphone 6s plus cases, abercrombie and fitch, bottega veneta, s6 case, celine handbags, longchamp

oakleyses said...

vans, canada goose jackets, pandora charms, moncler, pandora charms, rolex watches, toms shoes, moncler, moncler, moncler, louis vuitton, swarovski, ugg, wedding dresses, moncler outlet, moncler, thomas sabo, karen millen, converse, sac louis vuitton, abercrombie, supra shoes, juicy couture outlet, barbour, barbour, hollister, ugg, ray ban, ugg, pandora jewelry, converse shoes, air max, swarovski crystal, gucci, juicy couture, canada goose uk, canada goose, pandora jewelry, moncler, links of london, sac louis vuitton, canada goose, marc jacobs, louis vuitton uk, ugg boots, canada goose, coach outlet store online, louis vuitton, canada goose, ugg pas cher, montre homme, sac lancel, canada goose

chenlina said...

chenlina20160303
abercrombie and fitch new york
coach outlet online
louis vuitton handbags
polo ralph lauren
longchamp outlet
michael kors handbags
ugg outlet store
coach factory outlet
ray ban sunglasses
coach factory outlet online
the north face outlet
toms shoes
coach outlet
giuseppe zanotti
coach outlet store online
uggs outlet
kobe 9
mont blanc legend
ralph lauren uk
nike huarache
kobe 11
michael kors outlet online
oakley vault
lebron 13
gucci outlet
ray bans
tod's shoes
ugg boots
michael kors handbags
micheael kors outlet
abercrombie outlet
toms shoes
coach outlet store online
cheap jordans
polo ralph lauren
coach outlet
michael kors outlet online
air jordans
coach outlet
hollister shirts
as

Don't forget to click the ad before u continue blogwalking..

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...