Main Module

Welcome to my cooking blog, a place where recipes are shared. Do not hesitate to leave comments and ideas as to how to improve my cooking. Enjoy blogwalking and please keep coming back for more updates

Adds

Calendar

Friday, April 5, 2013

Mushroom Soup and Garlic Bread

Kenapalah tatau..susahnya nak cari mood memasak sekarang ni...rasa malas sangat nak masak...semalam cuma masak nasi 2 pot, setin sardin cap ayam saiz besar dan telur dadar tanpa bawang sebab bawang dah abis..what is happening to me???? sampai barang dapur yang basic pun habis...anak-anak dan hubby yang memang gemar makan sadin telan aje apa yang mieza masak tanpa banyak songeh...berselera je depa ni makan...lalu mieza bertanya "sedap ke sardin tu sampai berselera je telannya?" depa menjawab "apa yang mama masak semua sedap! Lebih-lebih lagi sardin!" Alahaiiii sayu lak hati mieza...siannya...nanti lah, wiken ni mama masak...minggu ni memang mama sibuk sangat di opis..bila sampai aje di umah apa yang mieza nak cuma tido sahaja huhuhu...

Mulalah mieza merancang untuk menu breakfast esok pagi memandangkan esok pagi mieza cuti..tetiba teringat pula kena bawa Wawa ke Arena Square Tanjong Malim sebab ada coloring contest pada jam 10 pagi...hubby kata kita breakfast kat luar then terus bawa Wawa ke tempat pertandingan...Adnin pula ada Ko-K di sekolahnya sehingga noon...kata husband lagi "Lepas wawa abis contest, kita jemput Adnin di school dan lunch aje kat restoran..U mesti dah penat kalau nak masak pulak after that" Hmmmm idea encik suami tu bagai kan orang mengantuk disorongkan bantal lah..."Hmmmm hari Ahad nantilah I masak special for all of you" lalu mieza berfikir apakah untuk di masak Ahad nanti..suami sangat sukakan nasi Arab...cepat ajer suami pintas "No no...Sunday U don't cook...I nak bawa all of you gi Rawang, my fren buat kenduri, rumah dia sebelah je Jusco Anggun Rawang..after kenduri kita shopping"...jadi kesimpulannya minggu ni tak masak lagi...lega pun ada...hahahah


Soup dan garlic bread ni dah lama mieza masak...untuk minum petang...soup tu mieza guna sup dalam tin brand Campbell dan mieza masak ikut instruction kat tin tu...pemalas sungguh kan mieza ni ahahaha

GARLIC BREAD
Recipe: Mieza @ WAWMC

Roti gardenia
3 sb mentega - lembutkan
3 ulas bawang putih
1 sk oregano leaves

Cara-cara:

1. Panaskan oven 180'C
2. Tumbuk bawang putih hingga lumat. Gaulkan bersama mentega dan oregano.
3. Sapukan pada roti dan bakar hingga perang selama 2- 3 minit bergantung kepada jenis oven.
4. Makan sewaktu panas-panas bersama dengan sup.

6 comments:

babYpose said...

Salam, anak2 suka masakan mama Alhamdulillah, betulla kdg kat umah ni pun kehabisan brg2, mmg sedia sardin, ikan bilis :)

Amie said...

Assalamualaikum Mieza sayanggg....
akhirnya sampai juga Kak Amie ke sini he he ehh laaa sian dengar cerita anak-anak Mieza... tapi tak apalahkan Mieza, sesekali je bukannya selalu, Kak Amie pun kadag2 gitu juga, jadi makan sajalah apa yang ada.
Tengok roti dengan sup cendawan tu teringatlah Kak Amie setiap pagi sarapan menu yang sama... 2 keping roti & secawan nestum!

Uncle Lee said...

Hello Mieza, wow, I suka ni....And looking at your pic, can see you have a black belt in cooking. Outstanding.
I love mushroom soup, but prefer toast bread....

And there's nothing more spectacular or appealing on this Earth than that of a beautiful mother or wife in the act of cooking for her loved ones.
Have a nice weekend, and keep a song in your heart.
Lee.

dari dapur nasya said...

as salam mieza...
jgn lupa singgah umah ye amik award..

Anonymous said...

Asosiasi Bulu International ( IFTF ) [b][url=http://chanel.suppa.jp/#524154]http://chanel.suppa.jp/[/url][/b]
Data menunjukkan bahwa China , Jepang dan Korea Selatan , pakaian bulu dan penjualan aksesoris [b][url=http://louisvuitton.biroudo.jp/#524174]http://louisvuitton.biroudo.jp/[/url][/b]
meningkat lebih dari tiga kali lipat selama 10 tahun terakhir , dalam 12 bulan yang berakhir April 2012 meningkat sebesar 5 % dengan $ 5,6 miliar. Selama periode ini , penjualan bulu global meningkat 3,3 % menjadi 15.6 miliar. " Financial Times " [b][url=http://coach.karamatu.com/#524166]コーチ メンズ 財布[/url][/b]
menunjukkan bahwa meskipun pertumbuhan ekonomi stagnan , [b][url=http://hermes.gamagaeru.jp/#45129]http://hermes.gamagaeru.jp[/url][/b]
tapi barang mewah kinerja penjualan sejak krisis keuangan yang relatif baik , seperti Rusia dan China ekonomi permintaan konsumen pemula memainkan peran penting . [b][url=http://hermes.gamagaeru.jp/#45128]エルメス トートバッグ[/url][/b]
Asosiasi Bulu International , mengatakan bahwa selain musim dingin , [b][url=http://coach.karamatu.com/#524165]コーチ メンズ バッグ[/url][/b]
perancang busana semakin beralih ke penggunaan bulu di musim semi dan desain pakaian musim panas , membuat penjualan bulu meningkat . [b][url=http://louisvuitton.biroudo.jp/#524178]ルイヴィトン 財布 新作[/url][/b]
CEO Mark Otten ( MarkOaten , ) , Asosiasi Bulu International , mengatakan , meski ekonomi global yang lemah , tetapi dia yakin [b][url=http://hermes.gamagaeru.jp/#45129]http://hermes.gamagaeru.jp[/url][/b]
bahwa penjualan bulu tahun ini akan terus meningkat .

Anonymous said...

Asosiasi Bulu International ( IFTF ) [b][url=http://chloe.amigasa.jp/#52185]クロエ 財布 新作[/url][/b]
Data menunjukkan bahwa China , Jepang dan Korea Selatan , pakaian bulu dan penjualan aksesoris [b][url=http://hermes.gamagaeru.jp/#45129]http://hermes.gamagaeru.jp[/url][/b]
meningkat lebih dari tiga kali lipat selama 10 tahun terakhir , dalam 12 bulan yang berakhir April 2012 meningkat sebesar 5 % dengan $ 5,6 miliar. Selama periode ini , penjualan bulu global meningkat 3,3 % menjadi 15.6 miliar. " Financial Times " [b][url=http://chloe.amigasa.jp/#52193]クロエ バッグ[/url][/b]
menunjukkan bahwa meskipun pertumbuhan ekonomi stagnan , [b][url=http://chloe.amigasa.jp/#52189]クロエ 財布[/url][/b]
tapi barang mewah kinerja penjualan sejak krisis keuangan yang relatif baik , seperti Rusia dan China ekonomi permintaan konsumen pemula memainkan peran penting . [b][url=http://miumiu.biroudo.jp/#53408]miu miu 店舗[/url][/b]
Asosiasi Bulu International , mengatakan bahwa selain musim dingin , [b][url=http://gucci.amigasa.jp/#52218]ゲンテン バッグ[/url][/b]
perancang busana semakin beralih ke penggunaan bulu di musim semi dan desain pakaian musim panas , membuat penjualan bulu meningkat . [b][url=http://louisvuitton.biroudo.jp/#524174]http://louisvuitton.biroudo.jp/[/url][/b]
CEO Mark Otten ( MarkOaten , ) , Asosiasi Bulu International , mengatakan , meski ekonomi global yang lemah , tetapi dia yakin [b][url=http://prada.ashigaru.jp/#52155]プラダ メンズ[/url][/b]
bahwa penjualan bulu tahun ini akan terus meningkat .

Don't forget to click the ad before u continue blogwalking..

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...