Main Module

Welcome to my cooking blog, a place where recipes are shared. Do not hesitate to leave comments and ideas as to how to improve my cooking. Enjoy blogwalking and please keep coming back for more updates

Adds

Calendar

Thursday, September 6, 2012

Puding Mangga dan Peach

Assalamualaikum..
Apa khabar semuaaaaa...mieza doakan semuanya sihat-sihat belaka...mieza sangat busy sekarang ni..tak sempat pun nak masak..apatah lagi nak update blog..nak visit blog kawan-kawan pun tak sempat...terima kasih buat kawan-kawan yang bertandang dan meninggalkan komen...bila reda sikit kebusian ni mieza akan visit kawan-kawan balik...minggu ni mieza sibuk dengan Bengkel Akreditasi MQA...at the same time sibuk dok prepare paper dan slide presentation untuk konferen next week..next week juga anak sulung mieza nak peksa UPSR..sama tarikh dengan konferen mieza...kesiannya anak mama...kalau boleh mieza nak ambik cuti selama 3 hari Adnin peksa UPSR..supaya senang nak uruskan biar makan dia cukup dan rehatnya cukup...tapi apa boleh buat...tarikh sama dengan la pulak..Mama doakan Kakak Adnin berjaya nanti..insyaAllah...


Minggu lepas beberapa kawan Adnin datang beraya kat umah..memang tak sempat mieza nak masak beriya-iya sebenarnya..jadi mieza masak laksa nyonya dan puding ni..insyaAllah nanti bila mieza free skit mieza akan postkan resepi laksa nyonya...kesian pula kalau anak-anak yang comel itu datang beraya dan tak ada dessert untuk depa...oleh sebab masa yang suntuk mieza guna je puding segera nona heheheh


Jadi cara masaknya senang je la..mieza guna 2 paket serbuk puding mangga Nona (1 paket dalam 80gm) dan ikut je arahan kat paket tu..cuma mieza ubahsuai skit supaya rasanya lagi lemak...arahan kat kotak tu cakap 1 paket serbuk puding tu dicampurkan dengan 400 ml air..tapi mieza gantikan dengan fresh milk...dan mieza juga letakkan buah peach yang dipotong kiub..alhamdulillah sedap puding ni walaupun pakai premix...senang dan cepat dan sedap...semua kawan-kawan Adnin memuji-memuji..depa tatau mieza pakai segera punya hahahha


InsyaAllah mieza akan ubahsuai puding ni menjadi puding stroberi untuk hidangan makan beradap perkahwinan anak sedara mieza dalam bulan Disember nanti...

Selamat Mencuba!

7 comments:

♥LOVE2COOK MALAYSIA♥ said...

Cantik sekali puding tu dearie!!!

zila norazila said...

salam syg mieza,
smoga ank mieza dapat 5A dalam UPSR yer..doa dr untie zila nie..smoga masin mulut nie..alahaii kesian mieza bz btl ..tp puding tu ttp cute..mould tu zila pun ada..tp duk terperuk lg kr drawer..he heh

Amie said...

Nak amik UPSR ye... mudah-mudahan dapat jawab semua kertas soalan dengan tenang.
Ada lagi ke puding yang lazat tu Mieza....

FnF Simple Life said...

salam Mieza...moga anak mieza berjaya dalam exam UPSR... hmmm... sedapnye puding mangga tu... cantik lak guna mould tu

柯云 said...

2016-07-08keyun
cheap ray ban sunglasses
louboutin shoes
kd 7 shoes
michael kors outlet online
tory burch flats
tory burch flats
coach factory outlet
coach factory outlet
louis vuitton outlet
cheap oakley sunglasses
nike trainers sale
gucci outlet
polo ralph lauren
cheap jordan shoes
pandora jewelry
ghd hair straighteners
ray ban outlet
louis vuitton handbags
adidas wings
ralph lauren home
oakley vault
cheap true religion jeans
christian louboutin sale
kate spade handbags
coach factory outlet
louis vuitton handbags
adidas trainers
cheap jordans
coach factory outlet online
louis vuitton outlet
michael kors outlet clearance
kate spade outlet
michael kors outlet clearance
michael kors outlet
louis vuitton bags
cheap oakley sunglasses
red bottom shoes
polo ralph lauren outlet
adidas factory outlet

John said...

michael kors outlet
chi flat iron
hollister clothing store
dolce and gabbana outlet online
ghd hair straighteners
michael kors uk
canada goose sale
louboutin shoes
nike free flyknit 3.0
coach factory outlet
michael kors handbags outlet
canada goose uk
hermes belt
michael kors outlet clearance
true religion jeans
bottega veneta handbags
versace sunglasses
ugg outlet
air force 1
stephen curry shoes
coach purses
nike trainers
designer handbags
fitflops sale
cheap jordans
michael kors handbags
pandora charms sale clearance
lacoste shoes
reebok uk
nike air max 90
uggs canada
2016723yuanyuan

mmjiaxin said...

nike zoom kobe
adidas tubular runner
hermes belts for men
cheap air jordan
michael kors handbags clearance
kobe bryant shoes
kobe shoes,kobe zoom,kobe bryant shoes
louboutin shoes
nike kobe sneakers
nfl jerseys from china
tiffany and co uk
ugg boots uk
tiffany and co outlet online
lacoste outlet
tiffany and co jewelry
cheap nfl jerseys
true religion jeans
http://www.jordansforcheap.us.com
fitflops
tiffany and co jewellery
michael kors handbags
yeezy shoes
oakley outlet online
toms outlet
adidas tubular
jordan retro
michael kors outlet
michael kors handbags
christian louboutin outlet
adidas neo
http://www.kobebasketballshoes.us.com
kobe basketball shoes
http://www.tiffanyandcooutletonline.us.com
tiffany,tiffany and co,tiffany and co jewelry,tiffany necklace,tiffany bracelet,tiffany ring,tiffany earrings
huarache shoes
gg

Don't forget to click the ad before u continue blogwalking..

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...