Main Module

Welcome to my cooking blog, a place where recipes are shared. Do not hesitate to leave comments and ideas as to how to improve my cooking. Enjoy blogwalking and please keep coming back for more updates

Adds

Calendar

Thursday, June 28, 2012

Fried Prawns With Long Beans

Assalamualaikum..apa khabar? semoga sihat-sihat selalu..
Maaf la ehhh blog ni surammm sangat bulan ni..baru entry ke 3..blog orang lain dah entry ke 30 lebih hahahaa...busy pun ye..malas pun ye ahakkssss...tempahan pun boleh le juga menambahkan kebusian...

lauk udang ni pun dah lama mieza masak...baru rasa rajin nak upload kan kat sini..ye la menu bukan la besh sangat pun..udang tu sekadar di gaul garam kunyit dan goreng bersama kacang panjang..digarnishkan dengan hirisan bawang besar dan hirisan cili hijau...menu terdesak time sibuk dan malassss hehehehe

Sib bek memiliki seorang hubby yang sangat memahami..kalau time mieza sibuk dihidangkan lauk udang ni dengan ikan kembung masak lemak cili api pun dia ok je...Tengkiu ekkk laling...i lap u muah muah muah..kalau u ngada ngada nak makan besh besh kita makan kat restoran je la ekkkk...heheh insyaAllah minggu depan dah reda lah sikit kot...boleh la mula merempit lagi yeeeeehaaaaaa!

Kalau lauk udang macam ni makan masa lauk tu panas-panas, dengan nasi pun panas-panas, tak der lauk lain pun ok kan..mieza selalu juga masak cenggini untuk sahur...berselera gitu..pedas-pedas..bukan berkuah pun...dulu-dulu mieza sahur sesorang je sebab hubby jenis yang tak bersahur..tapi sejak dia kena serangan gastrik, terpaksa lah dia bersahur, kalau tak dia tak tahan sampai maghrib..sian dia..moga tahun ni hubby sihat untuk sama-sama mengerjakan ibadah puasa bersama-sama...^__^

Uhhhh dah beshar anak jantan mama...pagi ni terbaca kat paper ada baby umur 2 bulam meninggal tersedak susu..ibunya baru habis pantang dan hantar anak ke umah babysitter...kesian sangat pada baby dan si ibu...tentu sedih tak tahu nak gambar kan macam mana..terus mieza teringatkan putera mieza yang sorang...kini dah berusia setahun 4 bulan...dah besar..dah boleh cakap a few words...dah pandai merajuk dan mengamuk...bila marah Umar akan menonggeng..tanda protest...semoga Allah lindungi Umar dan juga 2 orang kakaknya Aminnnnn
Lirikan mata dan senyumannya buat mama selalu kerinduan..walaupun hanya meninggalkan Umar untuk pergi kerja..risau kalau ada sesuatu terjadi pada mar sepanjang ketiadaan mama...lebih-lebih bila terbaca pula kisah seorang bapa warga Pakistan dan berkahwin dengan rakyat tempatan menolak anaknya dari tingkat 20 kerana stress..kedua-dua anaknya meninggal dunia..masyaAllah..tidak timbulkah sekelumit rasa sayang kepada sang anak..darah daging sendiri...uwaaaa sedihhhh..mieza kalau bercerita bab orang sakiti anak ni sensitipppppppppp!

Semoga Allah sentiasa pelihara ahli keluarga mieza..Amin...

6 comments:

zila norazila said...

salam mieza cygg..wahh cutenya ank mieza tue..tomeiii nk cubit2 jew pipi dia tue..udang tu pun nampak sedap..my fav tue mieza:)

Amie said...

Sayang Mieza.... memang jarang ikuy merempit masak bulan ni sampai kakak tertunggu-tunggu, rindukan hidangan dia..
Ummar dah pandai jalan ye... memang Mieza, kita perlu ada kerisauan dan kebimbangan supaya lebih berhati-hati tentang keselamatan anak di bawah jagaan pengasuh!

Nuwairani Ismail said...

kak mieza sayang.....bizi betul dia sekarang ni. tengok kalendar tempahan tu bukan main penuh lagi. dah memang rezeki, ye dok? takkan la nak tolak..

jarang2 sekali tengok berita. tapi berita semalam pasal org pakistan tu memang mengerikan betul la. adoi...sanggup dia buat mcm tu.
dah besar panjang baby umar..makin comel dan semestinya makin lasak. moga2 baby umar n kakak2 nya sihat dan sentiasa dilindungi-Nya..

sudipVSsenduk said...

org tua2 kata jangan makan kepala/otak udang, nnti bodoh... tapi saya suka kepala udang, sedap! hihihi


Ummar mesti dah pandai 'mengemas' rumah kan.. bertambah sibuk la Mieza nampaknya

Anonymous said...

My partner and I stumbled over here different page and
thought I may as well check things out. I like what I see so now i'm following you. Look forward to exploring your web page repeatedly.
My site GFI Norte

林磊 said...

2016-2-23 leilei
louis vuitton outlet stores
mcm handbags
christian louboutin outlet
michael kors outlet
michael kors outlet
ugg outlet
true religion jeans
ugg boots
michael kors handbags
polo ralph lauren
louis vuitton outlet
adidas wings
louis vuitton handbags
fitflops shoes
coach factory
toms outlet
canada goose outlet
ugg boots outlet
ugg boots
moncler jackets
gucci borse
oakey sunglasses wholesale
ugg boots australia
michael kors handbag
instyler max
timberland boots
polo ralph lauren
kate spade outlet
adidas gazelle
polo ralph lauren
pandora jewelry
gucci handbags
nike force 1
jordan 3 retro
burberry outlet
nike cortez shoes
montblanc pens
sac longchamp pliage
longchamp outlet
coach factory outlet online

Don't forget to click the ad before u continue blogwalking..

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...