Main Module

Welcome to my cooking blog, a place where recipes are shared. Do not hesitate to leave comments and ideas as to how to improve my cooking. Enjoy blogwalking and please keep coming back for more updates

Adds

Calendar

Sunday, May 20, 2012

Kerang Rebus

Assalamualaikum..
Apa kahabr..salam hujung minggu..mesti tengah berehat sambil tengok TV semua tu ye..ke tengah prepare nak masak apa untuk dinner?  Orang lain dah nak start masak dinner, mieza lak baru terhegeh-hegeh nak tayang menu petang tadi..tarraaaaa kerang rebus cicah sos jeeee hahaha

Niat hati hari minggu nak la masak sedap-sedap sikit kan..tapi apakan daya kepala ni dah 2 hari dia duk nyuttt nyutttt tamau baik..ubat dah berbiji ditelan..kang telan banyak-banyak kang overdose lak kan..semalam 9.30 malam dah masuk bilik untuk tidor lepas telan ubat tahan sakit..bangun hari ni masih gak dok nyutttt nyutttt...hubby kata ehhh BP awak naik kot...tatau la..harap-harap tak ler..nak gi cek kat kinik malas lak..heh mieza kan cukup tak suka dengan doktor!

Bila bangun pagi ni hubby kata tak yah masak kalo dah tak sihat jom kita gi makan tosai kat kedai mamak..apa nak buat weiiiii laki aku keturunan mamak wakakaka..tosai juga yang dia pilih..dah lama dah dia suh mieza blajar wat tosai...mieza je degil tak berapa nak rajin wat tosai..errr tak derhaka kan ngeh neghhhh

Lepas makan tosai anak mieza yang no 2 tu sibuk merengek nakkan selipar baru sebab selipar lamanya dah haus tapak..terus hubby ajak gi Jusco..maka berlunch di Jusco la kami...jadi hari ni tiada menu bekpes or lunch...cuma menu tea yang seberapanya..

Emmm nak resepi ke? Tak yah la kot..kerang rebus tu simple je..mieza cuma rebus dengan 3 batang serai yang diketuk dan 2 inci halia yang mieza hiris nipis..dan garam...pastu cicah je sos cili hehehehe

Salam sayang dari mieza!

6 comments:

FnF Simple Life said...

hubby kita suka sgt kerang mcm ni, cicah sos cili. kat nihon tak de jual pulak kerang.jenis siput2 lain mcm2 jenis ada pulak. kerang nih ada jual kat ueno je rasanye, kami tak pernah beli...jauh sgt

Antan Bertingkah said...

Lama tak mkn kerang, sedap plk tengok...

Kak Sam said...

Menu paling sedap.
Moga cepat sembuh yea.

Jo-Blogger said...

sedap la makn kerang rebus..lama xmkn..

Nuwairani Ismail said...

ni la menu yang sangat dirindui..kat sabah takde kerang. tak tahulah kenapa.mungkin pantainya tak sesuai kot...

Shahriah Abdullah Novelis said...

Salam dear.. yang simple tu laa yang sedapppp kan kan... get well soon yaa..:))

Don't forget to click the ad before u continue blogwalking..

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...