Main Module

Welcome to my cooking blog, a place where recipes are shared. Do not hesitate to leave comments and ideas as to how to improve my cooking. Enjoy blogwalking and please keep coming back for more updates

Adds

Calendar

Monday, January 2, 2012

Cuti-Cuti Malaysia - Part 1

Assalamualaikum semua...salam sayang salam rindu buat semua pengunjung WAWMC..wahhhh dah berhabuk dapur mieza ni ye..seminggu mieza tinggal..rindunya..baru semalam mieza kembali ke Tanjong Malim..penat sesangat..jadi mieza masak yang simple-simple je hari ni..nak upload gambar pun tak larat...kali ni mieza bercuti lama sikit..bermula dengan balik kampung di Kelantan selama 3 malam..kemudian bergerak ke Terengganu dan bermalam di sana selama 2 malam..pas tu ke Kuantan..juga spend 2 malam then ke Putrajaya umah adik dan bermalam di sana semalaman..baru kembali ke TM..penat sesangat tapi seronok..jadi malam ni baru nak upload gambar..part 1...

Di Kelantan..24-27 Dec 2011..kami tak jalan-jalan sangat di kelantan sebab asek hujan je dan semua kepenatan..pastu Umar lak demam..jadi dok umah aje sambil makan-makan je la...but the fun remains..:))



27-29 Dec 2011...lepas bekpes dalam kul 10.30 kami bertolak ke Terengganu..stay kat Hotel Tanjong Vista..gambar bilik hotel..hmmm mieza tak puas hati sangat dengan hotel ni..won't be staying here anymore next time..biliknya OK tapi air panas tak der..terpaksa kami mandi dalam kesejukan..aircond tetiba mati sendiri jam 3 pagi...terpaksa mieza call reception pepagi buta untuk tukar bilik..bila depa datang nak tolong angkat barang tetiba aircond terpasang sendiri balik..emmm spooky gak ye..hahahah..tapi foodnya nice for a 3-star hotel..next time mieza nak try hotel lain la pulak..not recommend for friends to stay at this hotel..



view dari tingkap bilik Hotel Tanjong Vista



Bawa anak-anak pergi Taman Tamaddun Islam..RM15 per head for adult..student half price..kids yang belum sekolah free..



antara monument masjid yang terdapat dalam TTI..seronok sangat datang sini..sesiapa yang visit Terengganu mesti datang sini tau...



yang sedihnya suami demam semasa di Terengganu..jadi kami tak sempat nak visit banyak tempat..Adnin nak ke muzium pun tak sempat sebab hari pertama banyak dihabiskan dengan tido di dalam bilik menemani papanya yang demam..

Tapi sempat juga makan sotong celup tepung di Pantai Batu Rakit..Makan Malam di Restoran Tenang Seafood di Pantai Batu Buruk..beli keropok lekor di Losong...dan beli sedikit kenangan di Pasar Payang..(yang ni esok mieza upload gambor...fenat dah..nak tidooooo)

Kepada kawan-kawan nanti esok mieza visit dapur kawan-kawan..dan balas komen juga...terima kasih dari mieza sebab sudi mengunjung meskipun tuan umah tak der umah..

6 comments:

Sue @ Nenie said...

Salam Kak Mieza..rasanya belum terlambat nak ucapkan Selamat Tahun Baru 2012..Semoga kedatangan tahun baru ni membawa lebih keceriaan dan kegembiraan buat akak sekeluarga..

Wahhhh seronok yaaa dapat pusing Pantai Timur...Selamat kembali ke Tanjung Malim dan merehatkan badan...Dan selamat kembali ke sekolah buat anak2 kak Mieza

[email protected] said...

wah bestnya tengok pic percutian kak mieza dan family...saya sekarang dalam perintah berkurung al-maklumlah dalam pantang..apa pun nak ucapakan selamat tahun baru 2012..sorry terlambat.hehe sekarang jarang bukak blog..busy dengan baby..

Wani said...

salam kak mieza;;;;

wahh bestnya cuti-cuti Malaysia .... dengan family sekali ..ceria2 nampak.. .... x pe kak mieza rehat2kan badan dan minda dulu ya nanti bila dah fresh balik .. boleh la upload menu2 yang tertunggak tu hihi...

风骚达哥 said...

20151204 junda
longchamp handbags
michael kors handbags
michael kors outlet
michael kors outlet
louis vuitton outlet
coach outlet
louis vuitton handbags
nike air max
timberland boots
nike blazers
air jordans
nike shoes
christian louboutin uk
juicy couture
michael kors outlet online
ghd hair straighteners
nike outlet store
air jordan 13
louis vuitton
ray ban
prada outlet
cheap uggs
mizuno running shoes
michael kors outlet
mont blanc pens
louis vuitton
michael kors
ed hardy uk
oakley vault
burberry outlet online
nike outlet
coach factory outlet
moncler jackets
moncler outlet
true religion outlet
pandora charms
coach factory outlet
ray ban
louis vuitton outlet
chaussure louboutin

John said...

michael kors handbags
cheap oakley sunglasses
coach outlet online
ray ban sunglasses
cheap ray bans
true religion jeans outlet
gucci outlet online
nike cortez
nike free run flyknit
adidas supercolor
cheap jordan shoes
air max 90 black
canada goose sale
nike air max uk
adidas superstar
jimmy choo shoes
coach outlet store online
michael kors handbags
burberry handbags
nmd adidas
vans shoes
true religion sale
tory burch outlet online
mizuno running shoes
polo ralph lauren outlet
polo ralph lauren outlet online
hollister clothing store
michael kors outlet online
ray ban sunglasses
louis vuitton pas cher
coach outlet
birkenstock shoes
canada goose uk
2016723yuanyuan

chenlina said...

true religion
ralph lauren outlet
ghd flat iron
north face outlet
kate spade
coach outlet
adidas yeezy
adidas nmd
louis vuitton outlet
ralph lauren outlet
jordan retro 3
louis vuitton bags
polo ralph lauren
fake watches
coach outlet store online
oakley sunglasses
coach outlet
michael kors
louis vuitton handbags
coach factory outlet
louis vuitton outlet
tory burch outlet
christian louboutin shoes
ralph lauren uk
retro jordans
cheap cartier watches
coach outlet
kd 8 shoes
coach outlet store online
ghd hair straighteners
burberry outlet
adidas superstar
adidas originals
ralph lauren outlet
coach outlet
kobe bryant shoes
air jordans
celine bags
coach outlet
christian louboutin sale
chenlina20160803

Don't forget to click the ad before u continue blogwalking..

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...