Main Module

Welcome to my cooking blog, a place where recipes are shared. Do not hesitate to leave comments and ideas as to how to improve my cooking. Enjoy blogwalking and please keep coming back for more updates

Adds

Calendar

Tuesday, December 13, 2011

A Visit by An Old Good Friend

Assalamualaikum...busy ke tu..mieza ni schedule very tight lately..sebabnya tengah prepare untuk menghadiri conference hari Isnin depan..jadi seharian hari ni mieza bersengkang mata depan lappy siapkan slide PPT untuk presentation nanti..itu yang hari ni agak lewat jenguk blog ni..nak blogwalking pun tak sempat..insyaAllah esok mieza akan mengunjungi blog kawan-kawan ye..

Malam ni tak der post resepi tapi topiknya masih lagi moving around food..semalam mieza menerima kunjungan sahabat lama mieza dari sekolah menengah dulu...18 tahun mieza tak jumpa..seronoknya tidak terkata..terima kasih dear sudi bertandang ke umah mieza yang tak seberapa ni..jadi balik je kerja kul 6 petang semalam mieza terus menyingsing lengan baju dan merempit di dapur..kalau boleh mieza nak jamu tetamu mieza makan sekenyang-kenyangnya...dengan masa yang sangat terhad mieza hanya mampu menyediakan meal menu yang simple saja..insyaAllah lain kali datang hujung minggu atau hari cuti pula ye Tie supaya mieza boleh masak macam-macam dan kita juga boleh bersembang panjang..jom tengok apa yang mieza hidangkan buat depa berdua (anak perempuan kesayangan pasangan kawan mieza ni tak datang sebab sedang bercuti ke umah neneknya di Pasir Puteh, Kelantan)

sebelum makan kita pose dulu..say cheeseeeeeee!



ini je la yang sempat mieza rempitkan semalam..enjoy ur dinner babeh!



Nasi Kabsa



Dalca Ayam



Siakap 3 Rasa



Kerabu Daging dan Pegaga



Sambal Cili Limau Kasturi dan Marbled Banana Cake



Semasa makan kita pose lagi sekali...makan kenyang-kenyang ye



Tuan umah yang encem hik hik hik



Harap guest istimewa mieza ini tak serik untuk datang lagi..

15 comments:

suzane said...

wah bestnya ni yang teruja nak pi rumah mieza nie....tang siakap 3 rasa tu memang menyelerakan...

Mieza said...

@suzane...akan kutunggu kedatanganmu..jgn ckp je..kena datang betul2 tauuu..muah muah muahhhh

Ida,Japan said...

slm mieza...pantasnyer mieza di dapur..dlm masa yg singkat mcm2 dia boleh msk...yg sedap2 belaka lak tuu...happy kan bila dpt jumpa balik kwn lama..

Mieza said...

@Ida..terpaksa memantaskan diri sebab kawan nak sampai lepas maghrib..kalau terkurang mieza minta maaf..itu yg gambar main hentam je sebab segan lak nak snap pic beria2 bila tetamu dah kelaparan ehehe

Ucu Faridah said...

ni mesti mcm lipas kudung ni buat kerja..mcm2 lauk n nasi ada....
biarpun penat yg penting tetamu mesti diutamakan...

KOALAJEPONG said...

Askum kak mieza : nasi kabsa...sedapnya la hai..bila akak nk msk utk ina pulak? hhehhe

Amie said...

Assalam Mieza cayangggg...
lepas ni nak pakat datang ramai-ramai rumah Mieza, kita dera dia masak macam-macam, kita senaraikan banyak-banyak menu... biar dia terempit2 masak di dapur.... ha hahahhh... jahatnya!

Mieza said...

@Ucu..lipas kudung lipas tempang semua ada hahaha..tapi kefenatan tu berbaloi2 sebab licin semua masakan mieza..alhamdulillah..seronok tengok tetamu mieza makan..semoga depa akan datang lagi..rasa puas bile makanan yg dimasak habis dimakan :)

Mieza said...

@Ina..bila nak mai umah? rasanya ina tk pernah datang lg umah akak kan? padahal dok dekat je kan...takper2 nanti kita set satu hari kita makan kenyang2 ye..bob suka ker nasi tumis ke putih?

Mieza said...

@Kak Amie..hahahah tak per, boleh senarai panjang2..mana yg reti dan sempat buat kita buat, yg tk reti dan tak dan kita order kat restoran hahaha..tp jahat mengundang bahagia kakakaka

Sue @ Nenie said...

Salam Kak Mieza..simple..ohhh simplenya....penuh meja tu..kalau saya tak tersempat sediakan menu sesedap ini...maybe nasi putih ngan lauk pauk je yang mempu terhidang....

Tabikkk lah akak.....

Mieza said...

@sue..ye la sue lauknya cuma 2 jenis je..blk je kerja kasi baby kat suami dan mieza merempit la sesorang..kalau ada pembantu kan best kan sue!

AZLITA AZIZ said...

salam Mieza...

Waaa... ada tetamu istimewa nampaknya..
sedapnya nampak hidangan Mieza untuk tetamu.. mesti seronok tetamu Mieza..
akak bekenan lauk ikan kat bawah tu nanti boleh akak cuba ye..

Mieza said...

@Kak Ita..alahai segannya mieza kalau k ita dtg bertandang sbb dapur mieza ni tak comey mcm dapur akak...dapur akak tu menjadi idaman mieza sokmo tau..suker..muah muah muahhh

林磊 said...

2016-2-23 leilei
coach factory outlet online
burberry outlet
michael kors handbags
louis vuitton pas cher
air jordan shoes
mont blanc pens
ray ban sunglasses
air jordan 4
michael kors outlet
longchamp pas cher
michael kors outlet
new balance shoes
jordan 3s
michael kors handbags
air max 90
jordan shoes
fitflops sale clearance
longchamp outlet
ralph lauren
tiffany and co
polo outlet
uggs on sale
adidas shoes
canada goose jackets
ture religion outlet
nike outlet store
nike air max
coach outlet online
nike blazer
michael kors bags
christian louboutin sale
michael kors outlet
christian louboutin shoes
nike air max 95
burberry outlet online
canada goose jackets
true religion
ray ban sunglasses
adidas superstar
ugg boots for sale

Don't forget to click the ad before u continue blogwalking..

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...