Main Module

Welcome to my cooking blog, a place where recipes are shared. Do not hesitate to leave comments and ideas as to how to improve my cooking. Enjoy blogwalking and please keep coming back for more updates

Adds

Calendar

Sunday, November 20, 2011

Serunding Daging Rusa - Terima Kasih Kak Amie Sayang...MMMmmmmuahhhhHhhhSsss

Assalamualaikum...Ya Allah tatau mieza nak cakap apa..tapi mieza gembira sangat menerima bungkusan dari Kak Amie, Sabah..terima kasih banyak-banyak Kak Amie kerana sudi mengirimkan mieza serunding daging rusa ni dari jauh sangat serunding ni sampai ke Tg Malim..sedap sangat serunding yang Kak Amie buat..seumur hidup mieza tak pernah makan serunding daging rusa..selalu makan serunding daging lembu atau ayam atau ikan je...dapat juga mieza merasa air tangan kak Amie yang terkenal dengan pelbagai masakan ikannya tu..mieza tatau nak cakap apa melainkan jutaan terima kasih mieza ucapkan..berkirim siap dalam bekas Tupperware lagi..ya Allah kak, kalau seal dalam plastik pun tak per..bukan apa Tupperware tu mahal kak...baiknya kak amie ni..mieza rasa sangat bertuah dapat berkenalan dengan Kak Amie..walaupun tak pernah bersua muka, cuma sekadar berbual di blog dan telefon saja tapi rasa macam dah lama kenal..semoga suatu hari nanti kita dapat berjumpa ye kak..walau pun busy sangat lately, tapi malam ni mieza tetap nak luang sikit masa post pemberian kak amie ni...:)

Parcel dari Kak Amie ni mieza dapat pada hari Jumaat lepas dah hampir pukul 5 petang...bila balik letak dalam boot kereta..oleh sebab terlalu sibuk mieza terlupa..baru pagi ni mieza teringat...esok pagi-pagi mieza nak call kak Amie..nak ucapkan terima kasih banyak-banyak padanya...Mmmmuahhhhhhs



Bila tengok nama dan alamatnya pengirimnya..Ya Allah happy sangat sebab datangnya dari kakak yang sangat mieza minati dengan masakan ikannya..Kak Amie she is!



Bila buka..jeng..jeng..jeng..printer Samsung kah ia?



Mieza buka lagi...ada Tupperware :)



Ini lah serunding daging rusa kiriman Kak Amie yang sangat mieza sayangi...terima kasih lagi sekali kak...pemberian Kak Amie sangat mieza hargai



Sedap sangat serunding ni..nanti mieza kena belajar dari Kak Amie..tapi buat serunding daging lembu je la sebab kat sini tak ada jual daging rusa..:)

10 comments:

Cheq Sue said...

bestnya serunding tu... mesti sedapkan, lagi best kalau dapat rasa jugak :)

Amie said...

ha....dah sampai dah serunding tu ye...mesti tonggang terbalik dalam perjalanannya tu ye Mieza... terima kasihlah sudi terima, Kak Amie pun sebenarnya kena belajar lagi untuk buat serunding sebab bukannya selalu buat, jadi bila sekali-sekala menyerunding rasanya pun entah macamana... sempat juga kirim kat emak di kampung melalui anak kakak yang pergi jambori pengakap di Terengganu 19-25 Nov (anak transit LCCT - adik datang ambil serunding dari anak kakak)... ok,Mieza... harap sukalah makan serunding yang tak sepertinya tu ye...

nuwairani ismail said...

kite pon dapat juga!!! hihih...best kan serunding tu...nani sebenarnya memang nak beli juga daging rusa bawa balik. tapi risau kene tahan di airport nanti...dah kak amie kirim ni kan rasa seronok tak tahu nak cakap sebab ayah memang suke makan daging rusa.

Ida,Japan said...

wahh..baik betul k'amie ni mieza...sedapnyer, k'amie..kt japan tak mau kirim ke he..he, gurau jer
mieza2..satu lagi nk ckp..wahh bestnyer dia dpt hadiah DKNY dr yg tersayang....jeles ida tau

Juwita Jamaludin said...

bertuah badan... sedap nampak serunding.. rusa plak tu... rezeki jangan ditolakkan..:)ini la bestnya kawan2 kat blog

Mieza said...

@Cheq sue..serunding ni mmg besh sgt2..sedap! Baik sgt kak amie ni sudi kim kan utk mieza :)

Mieza said...

@Kak Amie cayang..terima kasih bebanyak kak..sedap sgt2 serunding ni..tak per tunggang terbalik pun, jauh perjalanannya, tu yang kacau bilau..tapi sikit pun tidak menjejaskan rasanya yang sangat sedap tu :)

Mieza said...

@Nani..itu lah nampak kat blog nani baru teringat pasal serunding ni dok dalam keta..TQ byk2 kat kak amie kan..mesti ayah nani suka dgn serunding sedap hasil air tangan kak amie ni :)

Mieza said...

@Ida..serunding ni mmg besh sgt ida..ida kena mintak kak amie kim ke jepun sana..nanti kempunan..

Owhhh dkny tu..hahah pemberian suami tercinta..tapi kalau di jepun mesti lagi murah kan ida..beshnyer..bila la mieza nak sampai ke jepun sana..

Mieza said...

@Ita..walau pun tak pernah bertemu mesra, cuma calling2 kat tepun je tapi rasa seronok sgt dpt berkenalan dengan kawan2 blogger yang semuanya tak kedekut ilmu..sudi nak share resepi dan buah tangan..mieza rasa terharu sgt dengan pemberian kak amie ni..

Don't forget to click the ad before u continue blogwalking..

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...