Main Module

Welcome to my cooking blog, a place where recipes are shared. Do not hesitate to leave comments and ideas as to how to improve my cooking. Enjoy blogwalking and please keep coming back for more updates

Adds

Calendar

Thursday, October 20, 2011

Ayam Sambal Udang Kering - Where is my blue note book??????



Assalamualaikum semua...apa khabar..pagi ni mieza gerammmmm..geram kenapa tau..dari semalam mieza mencari buku catatan mieza yang berwarna biru tapi tak jumpa-jumpa..selongkar sana selongkar sini pun tetap gak tak jumpa..gerammmmm sangat..sebab anak-anak mieza ni suka sangat ambik buku mieza untuk berlakon kekonon main cikgu-cikdu depa dua beradik tu (yang sulung dengan yang tengah, hence yang kecik tu belum tau apa-apa lagi)...dah depa main tatau lak depa humban tang mana...bila mieza tanya semua jawab "hari tu kakak letak kat sini je..pastu kakak tengok dah tak ada"...grrrrrrr gerammmm tul...tapi dua kali pikir, salah mieza gak, naper masa depa main tu mieza tak marah dan ambil simpan je buku tu...bukan kisah buku hilang yang mieza marah, mieza marah sebab dalam buku tu lah mieza catat resepi yang mieza masak..sekarang ni mieza dah lupa dah resepi ni mieza masak macam mana hari tu, sebab dah lama mieza masak ayam ni..kalau masak semalam insyaAllah lah mieza ingat lagi kan..apa ingredients yang mieza letak...anak-anakkkkkkkk cepat cari buku mama sampai jumpa!!!!!!



Kawan-kawan yang mieza sayangi..ayam sambal udang kering ni kan sedap sangat pada tekak mieza..suami mieza pun memuji-muji dan makan nasi dengan berselera je bila masak ayam ni..anak-anak lak kutip sambalnya je dan gaul dengan nasi..tapi resepinya mieza tak jumpa cari..insyaAllah bila buku catatan biru mieza dijumpai mieza akan post resepinya kat sini...jangan serik tau untuk kunjungi dapur mieza ni nanti..balik kerja petang ni kita buat 5S, insyaAllah jumpa buku tu kat mana....alahai anak mama!

12 comments:

Ucu Faridah said...

hihihi....lain kali Pn mieza cayang..kalau ada resipi print out je pastu simpan dlm fail..

tapi kena hati2 jugak, takut depa dok pakat main mcm kt office pulak, ..hihihi..

Mieza said...

@ ucu..apa nak buat anak ramai huhuhu..moga2 nanti akan berjumpa lah mieza punya note book tu..sebab teringin nak masak ayam ni lg...mmg kelakar kerenah depa ni tp geram kita dibuatnya ucu..

Sue @ Nenie said...

Salam...oh biasalah kan..Bila nakkkkk sangat mesti susahhhhhh je nak jumpe..nanti dah reda nanti mesti "Si Biru" tu muncul kan....

Kak, pasal pan tu, nama dia takoyaki pan..Nak tengok snek yang menggunakan pan tu , akak boleh rujuk kat sini...

http://kurniaanmu.blogspot.com/2011/05/takoyaki.html

Wanieyra said...

salam ....

singgah petang-petang cari makan....

Mas said...

kak mieza..
mas suka sambal kering2 gini..
sedapnya tengok...

nuwairani ismail said...

kak mieza ada buku biru...nani guna buku pepel utk salin resepi2 ni... bukan apa, kalau duk dapur, mesti nak tengok yang disalin di buku jugak..payah nak bukak tenet ni...

ayam masak cenggini tak pernah lagi nani cuba...nanti la nani nak beli ayam sikit hujung minggu ni...dah lama tak masak ayam...

Amie said...

Assalamualaikum Mieza cayangggg...
kalau kak Amie tak jumpa benda yang dicari memang geram sangatttt... selagi belum jumpa selagi itulah benda tu yang asyik dalam kepala, kerja lain macam tak boleh jalan dah.... kalau ada sambal udang kering tu memang gerenti sedap ye Mieza..

Terima kasih banyak2lah Mieza... masih ada lagu cup muffin tu pada kakak, ni yang belum kakak tunaikan ni, janji kakak pada Mieza yang dulu tu... belum lagi... tengah cari kesempatan ni... hi hi hiii

Mieza said...

@Sue..betul tu..kekadang tu bila kita tak cari br nak jumpa jadi jangan cari hehehe

@Ira..jemput la singgah selalu :)

Mieza said...

@Mas..sambal kering-kering begini then makan dengan nasi panas-panas memang mabeles kan mas..

@nani..buku biru akak tu main tulis2 resepi campak2 yang tak dan nak print atau pun bila akak catat resepi sendiri masa memasak tu..dah ilang lah pulokkkk

nani nanti cuba tau resepi ni..insyaAllah tak menghampakan..

Mieza said...

@kak amie..mmg betul tu selagi tk jumpa selagi tu lah rasa geram yang sangat2..rasa cam tanak buat kerja lain tapi nak cari benda tu sampai jumpa..kalau tak jumpa gak mula la hangin tak hingat doniaaaaaa! haishhhh mana la buku biru itu pergi???

风骚达哥 said...

20151204 junda
longchamp handbags
michael kors handbags
michael kors outlet
michael kors outlet
louis vuitton outlet
coach outlet
louis vuitton handbags
nike air max
timberland boots
nike blazers
air jordans
nike shoes
christian louboutin uk
juicy couture
michael kors outlet online
ghd hair straighteners
nike outlet store
air jordan 13
louis vuitton
ray ban
prada outlet
cheap uggs
mizuno running shoes
michael kors outlet
mont blanc pens
louis vuitton
michael kors
ed hardy uk
oakley vault
burberry outlet online
nike outlet
coach factory outlet
moncler jackets
moncler outlet
true religion outlet
pandora charms
coach factory outlet
ray ban
louis vuitton outlet
chaussure louboutin

林磊 said...

2016-2-23 leilei
adidas trainers
nike store
nike trainers
louboutin shoes
cheap jordans
chi flat iron
adidas uk
tiffany jewelry
coach outlet online
nike blazers shoes
oakley sunglasses
christian louboutin
mizuno running shoes
kate spade outlet
michael kors bags
burberry outlet
louis vuitton outlet
louboutin
louis vuitton uk
canada goose jackets
micahel kors
true religion jeans
louis vuitton
canada gooses outlet
michael kors
ray ban sunglasses
coach factory outlet
air jordan femme
sac longchamp
toms outlet
toms outlet store
timberland uk
fitflops uk
nike shoes
canada goose uk
longchamp soldes
nike roshe run
michael kors handbags
ralph lauren outlet
ed hardy uk

Don't forget to click the ad before u continue blogwalking..

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...