Main Module

Welcome to my cooking blog, a place where recipes are shared. Do not hesitate to leave comments and ideas as to how to improve my cooking. Enjoy blogwalking and please keep coming back for more updates

Adds

Calendar

Friday, September 30, 2011

I'm backkkkkkkk....dan saya budak baru belajar..

Assalamualaikummmmmm....salam sayangggg semua...mieza dah kembali...Alhamdulillah akhirnya kerja-kerja penulisan research mieza siap juga..sekarang ni mieza tengah nak touch-up saja...jadi boleh la di kesempatan ini mieza nak update blog..dah rindu bebenor rasanya...lama sungguh mieza tinggalkan blog ni tak berjenguk...

Entry hari ni bukan pasal resepi..tapi mieza nak cerita tentang beberapa tempahan kek dan muffin yang mieza dapat..Alhamdulillah..sebenarnya mieza baru belajar deco cake..tangan pun masih keras lagi..jadi mieza bagi free frosting..mieza cuma caj harga kek saja...tempahan pun dari rakan-rakan pejabat je..insyaAllah kalau ada kelapangan mieza nak masuk kelas deco kek...terima kasih buat kawan-kawan yang menempah...

Selasa..Kek Coklat Pisang, 1.5 kg @ RM59..tempahan Azie..



Rabu..40 biji Muffin Coklat Chip..Sebiji Kek Butter Cream Cheese @RM48 tempahan dari Jabatan Perdagangan Politeknik(lupa nak snap pic) dan Tiramisu 1.1 kg @ RM55 tempahan dari Ain (pic lupa snap huhuhuu)



Khamis..Kek Marble Trio..1.9 kg @ RM57 tempahan Sofea..mieza belum pandai deco jangan kutuk ye!



Oleh sebab ada buttercream lebih, maka mieza bake kan sebiji Moist Butter Cake 1.5 kg yang mieza jual pada RM48..tapi yang ni mieza tak jual, untuk makan-makan anak-anak :)



Dalam busy busy tak sempat nak update masakan pun sempat juga terima tempahan..hihiih kalau dah minat tu kan...insyaAllah next week ada kawan nak tempah RVC..dan next week juga mieza nak hantar sampel untuk food testing bagi tempahan refreshment VIP sempena konvo politeknik tahun ni..moga-moga mieza berjaya..doakan ye!

8 comments:

SUZAL SUZAL said...

Mieza cuti sekejap dah kembali , Yatie dari pertengahan Ramadhan sampai habis Syawal tak kembali lagi ke rumah ( blog ) .Masih lagi sibuk dengan tempahan dan tugasan sekolah. Tak de masa nak update. InsyaAllah next week baru lapang sikit kut.Apa pun , tahniah sbb dah jd peniagawati skrg ni.

Ketuhar Panas Yatie said...

Sorry Mieza, ter sign in guna suami punya pulak....suzal2 tu

cik n0miey said...

waduh2 kak mieza..ini udah cntik bangat bg nomiey..kalo nomiey deco lg comot kot..hehe

buzy2 pon menyempat lg trime tempahan..tp btul la kn kalo da minat..

bestnye dpt jual2 kek!!^_^

nuwairani ismail said...

alhamdulillah rezeki kak mieza...teringin jugak nk buat kek mcm ni...tp belom ada org nak tempah...hahah...

rindu dgn k.mieza..baru pg td teringat dgn k.mieza.. tengok2 hari ni dah ada...

Mieza said...

2 yatie..hahaha heran gak memula mieza nampak suzal suzall tu..rerupanya tersilap account ye...mieza ni baru belajar je yatie..nak deco kek pun tak pandai..minta yatie kasi tunjuk ajar

Mieza said...

@ adik nomiey...kena belajar lg ni dik..kena lg cantik..ini br pesrt time..hodoh gitewww huhuhuh...insyaallah nak ikuti kelas decokek nnt

Mieza said...

@ nani..i miss you tooooo dik..baru selesai segala kerja dik..jd baru la leh nak blogging heheh

tak per nani..kalau dah rezeki kita tempahan tu datang aja..tp kalau belum rezeki kita kempen mcm mana pun tk der orang nak beli pun hihihi..insyaAllah

林磊 said...

2016-2-23 leilei
adidas trainers
nike store
nike trainers
louboutin shoes
cheap jordans
chi flat iron
adidas uk
tiffany jewelry
coach outlet online
nike blazers shoes
oakley sunglasses
christian louboutin
mizuno running shoes
kate spade outlet
michael kors bags
burberry outlet
louis vuitton outlet
louboutin
louis vuitton uk
canada goose jackets
micahel kors
true religion jeans
louis vuitton
canada gooses outlet
michael kors
ray ban sunglasses
coach factory outlet
air jordan femme
sac longchamp
toms outlet
toms outlet store
timberland uk
fitflops uk
nike shoes
canada goose uk
longchamp soldes
nike roshe run
michael kors handbags
ralph lauren outlet
ed hardy uk

Don't forget to click the ad before u continue blogwalking..

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...