Main Module

Welcome to my cooking blog, a place where recipes are shared. Do not hesitate to leave comments and ideas as to how to improve my cooking. Enjoy blogwalking and please keep coming back for more updates

Adds

Calendar

Monday, August 1, 2011

Cinnamon Rolls - again and again..tak jemu!

Selamat berpuasa semua...puasa tak tu heheheh tanya soalan ntah apa-apa kan..mesti la posa kan..kalau puasa, tu cadang-cadang nak masak apa tu untuk berbuka hari ni..kalau tak der idea meh kita makan cinnamon rolls...ni mieza masak semalam for tea..memenuhi permintaan anak dara mieza yang sangat teringin nak makan cinnamon rolls..jom tengok gambarnya..

dah siap potong..tunggu nak masuk oven..



dah kena siram cream cheese frosting...



let us enjoy it babeh!



half is gone oredi!



sedap hingga tak terkata!



last bite..sapa nakkkk? Angkat tangan cepat!!



dah abis dahhhhhh..tu la lambat sangat!Hehehe



Nak resepi? Bolehhhhhhh..boleh klik kat sini...

Selamat Berbuka Puasa semua :)

9 comments:

Amie said...

Hai Mieza,

masak apa buka puasa hari ni...

K.Nor said...

haaaaaaaa... tak pose... heheehe

Diana @ Melley Mey said...

Assalamualaikum mieza... selamat berpuasa mieza... pasti skg ngah sibuk kat dapur kan menyediakan menu berbuka nnt... ;)

nuwairani ismail said...

ada sorg kawan chinese tu terkebil2 matanya bila kite sembang pasal kulit kayu manis. siap tanya lagi, kulit kayu manis ni org masak macam mana ya, atau boleh dimakan macam tu saja.? sekali nani cakap, cinnamon tau? terus dia cakap, hahh..i tau sudah...hahah...kulit kayu manis tak kenal tp cinnamon kenal pulak... kalau buat bun yg letak cinnamon memang wangi semacam aje rumah tu,...sedapnya,..

Mieza said...

@ kak amie
semestinya menu kak amie lg sodap hehehe hari ni cadang nak masak ayam sbb anak tgh mieza tu demam..sian dia..buat sup ok gak kan bg dia hirup..

@ kak nor..
pose kak heheheh ni tayang menu hari ahad hihii belum cuti lagi tau..kak nor apa puding hr ni?

Mieza said...

@ kak diana
tak masak hr ni kak..main tunjuk2 kat bazar je..cuma buat gulai ikan biasa je..pastu beli daging dendeng dan a few lauk lain..selasa mieza nk masak resepi songlap kt umah akak

Mieza said...

@ nani
hihihi cina tu tak reti ckp mayu la pulak..haishhh baper thn dok malaya???? akk kan mmg rasi je dgn cinnamon ni..sedapkan nani..sbb tu akk suka nasi yg ditumis sbb ada cinnamon...dan cinnamon roll ni mmg feveret en suami :)

nani jgn lupa cuba..tak der BM pun tak per..leh pakai mixer biasa..

selamat mencuba nani

suzane said...

mieza...hemmm..sempat gak merempit kat dapur tu..baby aqil demam le nampaknya tunjuk jer le..bm dah sampai tapi tak sempat lagi nak try and error..selamat berpuasa dan berbuka untukj mieza

林磊 said...

2016-2-23 leilei
ugg boots for sale
adidas trainers
nike store
nike trainers
louboutin shoes
cheap jordans
chi flat iron
adidas uk
tiffany jewelry
coach outlet online
nike blazers shoes
oakley sunglasses
christian louboutin
mizuno running shoes
kate spade outlet
michael kors bags
burberry outlet
louis vuitton outlet
louboutin
louis vuitton uk
canada goose jackets
micahel kors
true religion jeans
louis vuitton
canada gooses outlet
michael kors
ray ban sunglasses
coach factory outlet
air jordan femme
sac longchamp
toms outlet
toms outlet store
timberland uk
fitflops uk
nike shoes
canada goose uk
longchamp soldes
nike roshe run
michael kors handbags
ralph lauren outlet
ed hardy uk

Don't forget to click the ad before u continue blogwalking..

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...