Main Module

Welcome to my cooking blog, a place where recipes are shared. Do not hesitate to leave comments and ideas as to how to improve my cooking. Enjoy blogwalking and please keep coming back for more updates

Adds

Calendar

Saturday, May 7, 2011

Sandwich Beef Salami dan Keju - Fast breakfast b4 going to wet market on Saturday morning

Dilema pagi sabtu..sebelum ke wet market, where my fridge was almost empty..kalau yang ada pun cuma fresh cream, butter, some cheese and other things yang memang kena simpan dalam fridge..jadi sandwich aku pagi ni tanpa daun salad..kalau nak kuar ke market tak leh masak gempak-gempak pagi nanti pegi market lambat tinggal ikan kembung kecik je..maklumla sayang nak buka mata nak bangun awal di pagi sabtu ahakkksss jadi pagi ni bekpes ala-ala mat saleh gitu...aku, suami dan anak-anak suka la..tapi mak tekak orang tua..mana nak suka benda alah berkeju nih..tekak dia nak nasi goreng or apam or karipap or bihun goreng gak..alahaiiii sian mak, makan sikit je sandwich...tak per mak nanti noon orang masak lunch sesedap ek...Selamat Hari Ibu mak...i luv you!



Sandwich Beef Salami dan Keju...simple breakfast pagi ni...



Dan se'mug' nescafe white coffee..



Mak tengah tunggu nak bekpes...




Ini untuk mak..




SANDWICH BEEF SALAMI DAN KEJU
Recipe: Mieza @ WAWMC

Bahan-bahan:

10 keping roti gardenia - aku guna roti wheatmeal pack hijau
1 paket beef salami - ada 5 keping
1 biji tomato - slice
Daun salad - aku tak letak sebab dah abissss pagi ni
5 keping keju cheddar
Mayonis
Thousand island - atau mana-mana sos kegemaran


Cara-caranya:

1. Salami di grill atas grill pan hingga masak. Ketepikan.

2. Buang tepi roti. Sapu roti dengan mayonis.

3. Ambil sekeping salami, letak atas roti, susun sliced tomato, daun salad dan tuang sos thousand island. Letakkan sekeping keju.

4. Siapkan dengan meletak sekeping lagi roti. Cucuk dengan lidi supaya sandwich tidak bergerak. Ambil pisau yang tajam dan potong dari penjuru ke penjuru,

5. Hidangkan dengan minuman kegemaran. Pilihan saya ialah white coffee!

Don't forget to click the ad before u continue blogwalking..

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...