Main Module

Welcome to my cooking blog, a place where recipes are shared. Do not hesitate to leave comments and ideas as to how to improve my cooking. Enjoy blogwalking and please keep coming back for more updates

Adds

Calendar

Thursday, August 14, 2008

Fruity Nutty Banana Cake




Ada sesikat pisang yang my mom in law kasi the day I balik Sg Bakap hari tu. Dah a few days pisang tu rest elokkkkk je kat tepi kabinet dapur. Nak goreng dah terlambat, nak buat cekodok macam tak nak makan je cekodok hari ni. Buat kek best gak tu. Tapi aku nak kek pisang yang lain sikit, so aku tambah some almond kasi ada nutty taste sikit, aku nak letak walnut, tak da lah pulak aku cari walnut kat kedai kat Tg Malim tadi, lagi sedap kalau letak macam2 jenis nut i.e. macadamia, pistachio, hazelnut etc....Nak kasi ada merah merah sikit aku letak chopped red cherry. Nak kasi ada a few black dots, aku letak sikit chocolate chips. Kekonon nak kasi macam black forrest punya banana cake la, tapi tak cukup ingredients. Nak gi pasaraya kesian pulak nak tinggalkan Wawa dengan Memek dia kat rumah since dia demam campak. (pic 1: Wawa kena demam campak. Merah muka dia naik campak, tu tengah meragam sambil nangis...) Along tak sabar2 nunggu kek ni masak. Along kata tomorrow dia nak bring a few slices for her friends, her daddy requested a few for his officemate too. Last-last tinggal untuk aku cuma a few slices.....


FRUITY NUTTY BANANA CAKE


250 gm butter

1 1/2 cawan gula castor
1/2 camt garam
1 sudu teh vanilla
1/2 cawan susu cair
3 cawan pisang yg dilecek
2 cawan tepung - ayak
1 camt soda bicarbonat
1 camt baking powder

Pelbagai kacang - hari ni aku pakai almond panggang je
Red and green cherry - chop
Chocolate chips

Cara-cara:

1. Panaskan oven. Grease kan dulang pembakar.

2. Pukul butter dengan gula hingga kembang. Bila dah kembang, masukkan telur satu per satu. Gunakan speed ni 1 je.

3. Masukkan vanilla, garam, susu dan pisang. Kacau rata.

4. Masukkan tepung sedikit demi sedikit sambil dikacau dengan menggunakan senduk. Akhir sekali masukkan semua jenis kacang yang telah dipanggang terlebih dahulu, cherry dan juga chocolate chips.

5. Bakar dalam oven pada 180'C selama 50 minit atau sehingga kek masak.

8 comments:

MarD said...

owh...poor baby...*hugs2* mcm dh kurus dah wawa...jgnla kurus..

Coach Factory said...

ray ban sunglasses, air max, true religion jeans, michael kors, tory burch outlet, true religion, chanel handbags, nike free, nike air max, gucci outlet, michael kors, michael kors outlet, ray ban sunglasses, tiffany and co, nike air max, coach factory outlet, jordan shoes, coach purses, true religion outlet, burberry outlet online, nike shoes, oakley sunglasses, louboutin, prada handbags, louis vuitton, louis vuitton handbags, ray ban, coach outlet store, polo ralph lauren, burberry outlet online, coach factory, oakley sunglasses, prada outlet, oakley sunglasses, kate spade outlet, air jordan, longchamp outlet, nike free, ralph lauren, polo ralph lauren outlet, oakley sunglasses, michael kors outlet, toms shoes, louis vuitton outlet online, longchamp, louboutin, oakley sunglasses, air max, coach outlet

Coach Factory said...

p90x, mont blanc, lancel, air max, louis vuitton, wedding dresses, herve leger, beats by dre, ralph lauren, nfl jerseys, marc jacobs, burberry, ferragamo shoes, ghd, nike free, mulberry, chi flat iron, converse shoes, asics, insanity, louis vuitton, valentino shoes, soccer shoes, ugg boots, ray ban pas cher, yoga pants, vans, juicy couture outlet, michael kors, hermes, hogan, soccer jerseys, reebok outlet, nike air max, lululemon, jimmy choo, karen millen, timberland, bottega veneta, oakley pas cher, north face outlet, montre pas cher, supra shoes, hollister, new balance shoes, birkin bag, celine handbags, rolex watches, abercrombie and fitch, mcm handbags

Coach Factory said...

canada goose, oakley sunglasses outlet, oakley vault, oakley outlet, oakley sunglasses outlet, oakley vault, oakley outlet, cheap sunglasses, cheap oakley sunglasses, cheap sunglasses, ugg, gucci, canada goose outlet, oakley sunglasses cheap, ugg boots, cheap oakley sunglasses, oakley sunglasses cheap, tn pas cher, canada goose, ralph lauren, oakley sunglasses outlet, oakley sunglasses outlet, moncler, oakley vault, ray ban, oakley sunglasses cheap, cheap oakley sunglasses, oakley vault, oakley sunglasses cheap, cheap sunglasses, oakley sunglasses cheap, moncler outlet, moncler, ugg boots, oakley outlet, cheap sunglasses, moncler, cheap oakley sunglasses, oakley outlet, canada goose, cheap sunglasses, oakley vault, canada goose, oakley, canada goose outlet, cheap oakley sunglasses, oakley sunglasses outlet, louboutin

Unknown said...

qihang0701ed hardy clothing
ray ban sunglass
kate spade handbags
cheap ray ban sunglasses
ralph lauren
christian louboutin
oakley sunglasses wholesale
borse louis vuitton
mont blanc pen
louis vuitton
soccer jerseys
polo ralph lauren
mont blanc pens
burberry outlet
sac longchamp
true religion outlet
ed hardy clothing
oakley sunglasses
coach outlet store online
ray ban glasses
air force 1
louis vuitton pas cher
true religion
prada handbags
michael kors outlet
cheap soccer shoes
kate spade uk
coach factory outlet
michael kors handbag
cheap jordans for sale
coach factory outlet
michael kors
abercrombie
gucci
louboutin pas cher
michael kors bag
rolex watches
true religion outlet
toms shoes outlet
louis vuitton
q

Wei Chen said...

QF0722
toms shoes
the north face jackets
new orleans saints jerseys
oakley sunglasses canada
mbt shoes
minnesota vikings jerseys
49ers jersey
giants jersey
hermes bracelet
ravens jerseys
coach outlet
hermes sale
tory burch outlet online
ralph lauren,ralph lauren uk,ralph lauren outlet,ralph lauren outlet online,polo ralph lauren outlet,ralph lauren polo
warriors jerseys
michael kors outlet
nike running shoes
oakley sunglasses
cheap oakley sunglasses
supra sneakers
arizona cardinals jerseys
fivefingers shoes
nike air max,air max uk,air max 90,nike air max 90,air max shoes
rolex watches
christian louboutin sale
monster beats
nike air max 2014

Karen said...

The Tennessee Titan Flag is viewable from both sides with the opposite side being a reverse image.Fly your Tennessee Titan Flag with our tailgate pole or 6' aluminum flagpole and adjustable flag bracket.

house divided flags nfl
house divided flags nhl
nfl house flagsFalcons house divided flags

Karen said...

Diverso dal quarta stella di fortuna applicati alle Galatasaray 15-16 maglie, il nuovo kit di casa Nike Galatasaray 16-17 è dotato di quattro stelle che siano allineati correttamente sopra la cresta del clubmaglie calcio poco prezzo,
maglie da calcio a poco prezzo, Maglia Deportivo a poco prezzo shop
Maglia real madrid a poco prezzo 2017

Don't forget to click the ad before u continue blogwalking..

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...